Λίστα αντικειμένων
Παρασκευή 30 Σεπ 2011
Πιστοποίηση γιά την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας από την TUV Management Service (Μόναχο), μέλος του ομίλου TUV Νότ. Γερμανίας
Η επιχείρηση δίνει μεγάλη προτεραιότητα και βαρύτητα σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών, ικανοποίησης πελατών και συνεχούς βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας της. Για το λόγο αυτό, έχει εντάξει τον τρόπο λειτουργίας της, στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που ακολουθεί και εφαρμόζει.
Προκειμένου η επιχείρηση να πιστοποιηθεί για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός διεθνούς προτύπου με παγκόσμια αναγνώριση και εφαρμογή, του ISO 9001:2000, επιθεωρήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της από αρμόδιο επιθεωρητή. Το αποτέλεσμα της επιθεώρησης ήταν επιτυχές καθώς αποδείχθηκε πως η επιχείρηση εφαρμόζει τα όσα απαιτεί το πρότυπο ISO 9001:2000.
Το πρότυπο ISO 9001:2000 δεν είναι παρά ένα κείμενο με συγκεκριμένες απαιτήσεις – εντολές που εφόσον εφαρμόζονται από μία επιχείρηση με οποιοδήποτε πεδίο λειτουργίας (π.χ. παραγωγική, εμπορική ή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών), τότε γίνεται κάθε έτος επιθεώρηση στην επιχείρηση και η επιχείρηση λαμβάνει Πιστοποιητικό Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ISO 9001.
Η Ευρωπαϊκή και κατά συνέπεια η Ελληνική Νομοθεσία απαιτεί από τις επιχειρήσεις που χειρίζονται τρόφιμα να ακολουθούν τους κανόνες Ορθής Υγιεινής & Βιομηχανικής Πρακτικής καθώς και να εφαρμόζουν Σύστημα HACCP.
Το Σύστημα HACCP αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων, δηλαδή τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθούν οι επιχειρήσεις που χειρίζονται τρόφιμα ώστε να διασφαλίζουν 100% ότι προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία με το να διαθέτουν στους καταναλωτές τρόφιμα τα οποία δεν θα προκαλέσουν ασθένειες και παθήσεις.
Έτσι, το Σύστημα HACCP είναι ένας συστηματικός τρόπος με τον οποίο μία επιχείρηση αναγνωρίζει τα πιο σημαντικά στάδια-εργασίες που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων που χειρίζεται και ακολουθεί συγκεκριμένους τρόπους ελέγχου των σταδίων αυτών ώστε να είναι υπό έλεγχο κάθε σοβαρή πιθανότητα να δοθεί στην κατανάλωση ένα μη ασφαλές τρόφιμο.
Η επιχείρηση, έχοντας κάνει τις απαιτούμενες μελέτες HACCP για τα είδη τροφίμων που εμπορεύεται και χειρίζεται, εφαρμόζει σύστημα HACCP, μέσω του οποίου γίνονται συστηματικοί έλεγχοι κατά τον χειρισμό τους.